وان ترکیه

مقصدی محبوب برای بازارگردی و خرید در میان ایرانی هاست.

از مرز رازی در شهرستان خوی تا شهر وان تنها یک ساعت فاصله است.

دسترسی بسیار خوبی از کشور ما دارد.

بزرگترین دریاچه ترکیه را در خودش جای داده است.

آشنایی با شهر وان ترکیه

وان شهر کوچکی در شرق کشور پهناور ترکیه و مرکز استانی به همین نام است. این شهر که از مرز مشترک ایران و ترکیه فاصله چندانی ندارد، در حاشیه بزرگترین دریاچه ترکیه واقع شده و قدمتش به ۳۴۰۰ سال پیش بر می گردد. یعنی زمانی که پادشاهی کهن اورارتو در اطراف دریاچه وان پا گرفت، منطقه وان به شهری برای سکونت بدل شد. البته که این سال ها وان از شکوه آن دوران بسیار فاصله گرفته و اگر امروزه به وان بروید، با شهری ساده و کوچک مواجه خواهید شد

شهر وان امروزه جمعیتی در حدود ۳۷۰,۱۹۰ نفر را در خودش جای داده و وسعتی برابر با ۱,۹۳۸ کیلومتر مربع دارد. از نکات جالب توجه شهر وان می توان به جمعیت بالای کُردهای این شهر اشاره کرد. در واقع جمعیت اغلب این شهر را کردها تشکیل می دهند و نه تُرک ها. همچنین بسیاری وان را با گربه هایش می شناسند و این موجودات بانمک از نمادهای به خصوص شهر وان هستند؛ گربه هایی سفید با رنگ چشمان متفاوت از جمله چیزهایی است که بلااستثنا نظرتان را در طی سفر به وان جلب خواهد کرد، به گونه ای که در یکی از میدان های این شهر، تندیسی از گربه نیز می بینید

مختصر با بهترین دیدنی های وان آشنا می شویم:

دریاچه وان | Van Lake: دریاچه وان، بزرگ ترین دریاچه کشور ترکیه است که وسعتی در حدود ۳,۷۵۵ کیلومتر مربع را می پوشاند. در این دریاچه جذاب ماهی هایی را می بینید که هیچ جای دیگری در ترکیه نخواهید دید و تنها در این دریاچه زنده خواهند ماند. کمی که در اطرافش گشت و گذار کنید، می توانید با قایق به درون جزایر آن هم بروید و به جست و جو و گردش بپردازید. دیدنی های باستانیقلعه وان | Van Fortress: قلعه باستانی و سنگی وان قدمتی در حدود ۳۳۰۰ سال دارد و از بزرگترین نمونه ها در نوع خودش محسوب می شود. با یک ون سواری کوتاه به راحتی می توانید خود را به این قلعه برسانید. امروزه این قلعه به موزه بدل شده است و ورودی آن برابر با ۱۰ لیر ترکیه (معادل ۱۸,۷۱۰ تومان) است

کتیبه خشایارشا | Inscription of Xerxes: کتیبه خشایارشا، کتیبه ای سه زبانه است که ابتدا به دستور داریوش بزرگ ساخته شد؛ اما در زمان خود او، هیچ گاه کار ساخت آن به پایان نرسید و در نهایت خشایارشا، فرزند او فرمان تکمیل کتیبه ها را داد. این کتیبه ها در ارتفاع ۲۰ متری از سطح زمین قرار دارند و بر روی آن ۲۷ سطر و ۳ ستون به چشم می خورد. این کتیبه یکی از معدود کتیبه های هخامنشی است که در خارج از مرزهای ایران قرار دارد و در نزدیکی قلعه وان واقع شده است

مرکز خرید وان ای وی ام | Van AVM: مرکز خرید وان ای وی ام (Van AVM) در بلوار جمهوری شهر وان قرار دارد و بنابراین برای آن که به این مرکز خرید مدرن برسید، راه سختی در پیش ندارید. وان ای وی ام جدیدترین مرکز خرید شهر است که فروشگاه‌های بیش از ۹۰ برند مختلف را در خود جای داده است

کلیسای واراگاوانک | Varagavank: این کلیسا در ۹ کیلومتری شهر وان قرار گرفته و یکی از زیباترین و مهم ترین کلیساهای منطقه است

و بقایای تاریخی در این جزایر انتظار شما را می کشند و می توانید گردشی بدیع از تاریخ و طبیعت را رقم بزنید.

بلیط هواپیما نکات ضروری سفر ویدیوهای شگفت انگیز

دانستنی های مهم شهر وان

خواندن و دانستن اطلاعات زیر، می تواند در حین سفر شما به وان مفید باشد:

اختلاف ساعت با تهران: ۳۰ دقیقه جلوتر

سطح قیمت: بسیار کم تر از تهران

پول رایج: لیر (₺)، هر ۱ لیر ترکیه (معادل ۱,۸۷۰ تومان) است.

زبان اصلی: همان طور که گفته شد اغلب جمعیت وان را مردم کُرد زبان تشکیل می دهند. ولی از آن جا که زبان رسمی و ملی کشور ترکیه، ترکی است، افراد بسیاری را خواهید دید که به ترکی نیز سخن می گویند.

دین رسمی: دین رسمی کشور ترکیه اسلام است و اغلب مردم وان مسلمان اند.

سوغات شهر: از جمله سوغات شهر وان می توان به انواع قالی و گلیم اشاره کرد. البته سوغات معروف ترکیه چون شیرینی ها و خوشمزه های ترکی را نیز می توانید در شهر وان پیدا کنید.

وضعیت بهداشتی: متاسفانه اطلاعات چندانی در رابطه با وضعیت بهداشتی و بیمارستان های این شهر در دسترس نیست. با این حال به طور کلی بیمه مسافرتی جامع برای تحت پوشش قرار دادن سرقت، خسارات مالی و مشکلات پزشکی برای سفرهای خارجی بسیار توصیه می شود

در سفر به وان بدانید

از دیگر اطلاعات و نکات ضروری پیش از سفر می توان به عبارات کوتاه و پرکاربرد مقصد و شماره های ضروری آن شهر اشاره کرد. دانستن این اطلاعات، هم سفر را برای شما راحت تر خواهد کرد و هم آمادگی شما را برای عکس العمل بجا در اتفاقات غیر منتظره بالا می برد

شماره های ضروری:

کد شماره گیری ترکیه ۹۰+

پیش شماره وان ۴۳۲

پلیس ۱۵۵

آمبولانس ۱۲۲

آتش نشانی ۱۱۰

تعطیلات رسمی وان و ترکیه

از دیگر نکات جالب توجه پیش از سفر می توان به تعطیلات رسمی هر شهر اشاره کرد. با در اختیار داشتن این اطلاعات می توانید برنامه ریزی دقیق تر و بهتری داشته باشید، چرا که تعطیلات عمومی و جشنواره ها ممکن است بر روی وضعیت بازدید از جاذبه ها و اماکن دیدنی تاثیر داشته باشند و البته در این اوقات، شلوغی بیشتری در مراکز خرید دیده می شود.

تعطیلات رسمی ترکیه در سال ۲۰۱۸

۱ ژانویه (۱۲ دی ۱۳۹۶): تعطیلات سال نوی میلادی

بهار

۲۳ آپریل (۳ اردیبهشت ۱۳۹۷): روز حاکمیت ملی و روز کودک

۱ می (۱۱ اردیبهشت): روز کارگر

۱۹ می (۲۹ اردیبهشت): روز بزرگداشت آتاتورک، روز جوانان و ورزش

۱۵ تا ۱۸ ژوئن (۲۵ و ۲۸ خرداد): عید فطر

تابستان:

۲۲ آگوست (۳۱ مرداد): شروع تعطیلات عید قربان

۳۰ آگوست (۸ شهریور): روز پیروزی

پاییز:

۲۹ اکتبر (۷ آبان): روز جمهوری

آب و هوای شهر وان

آب و هوای شهر وان برای ما ایرانی ها دور از انتظار نیست و مشابهش را بسیار تجربه کرده ایم. این شهر که در اقلیمی قاره ای و مرطوب قرار گرفته، تابستان هایی گرم و زمستان هایی سرد دارد. گرم ترین ماه های وان را در خرداد، تیر و مرداد و سردترین زمان سال را هم در ماه بهمن می بینید. بارانی ترین اوقات وان نیز مربوط بهار و پاییز است که در بهار در طی فروردین و اردیبهشت رخ می دهد.

در نهایت اگر به دنبال آب و هوایی دلپذیر می گردید، بهترین زمان سفر به وان را می توان میان ماه های خرداد تا آبان دانست.

راه های دسترسی به شهر وان

گرچه شهر وان دارای فرودگاه است؛ اما از آن جا که این پایانه هوایی بین المللی نیست، طبیعتا پروازی نیز از ایران به مقصد این شهر وجود ندارد و کاربرد این فرودگاه برای جا به جایی درون کشور ترکیه و به شهرهایی چون آنکارا، استانبول و ازمیر و ... خلاصه می شود. بنابراین برای دسترسی به شهر وان از کشور ایران، راحت ترین راه ممکن استفاده از مسیر زمینی است.

در ادامه برای روشن شدن موضوع و بررسی راه های ممکن، تمامی این روش ها، دسته بندی و بررسی شده اند:

۱- تورهای وان

۲- شخصی: ۱) وسایل حمل و نقل عمومی

۲) ماشین شخصی

۱- تورهای وان

برای سفر به شهر وان نیز مانند دیگر شهرهای خارجی، می توانید از تورهای گردشگری استفاده کنید و برنامه ریزی را به دست تورگردانان بسپارید. اغلب تورهای وان سه روزه هستند و بسته به آن که چه اقامتگاهی را انتخاب کنید، هزینه ای در حدود ۵۰۰۰۰۰ تومان تا ۸۰۰۰۰۰ تومان خواهند داشت.

۲- راه شخصی

یکی از معمول ترین راه هایی که اغلب ایرانی ها برای سفر به وان انتخاب می کنند، همین راه شخصی و البته زمینی است. در دسترس ترین راهی که برای رسیدن به وان در برابر شما قرار دارد، استفاده از مرز رازی است. مرز رازی که در کشور ترکیه با نام کاپیکوی (Kapıköy) شناخته می شود، در نزدیکی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی قرار گرفته و با شهر وان فاصله ای ۱۰۰ کیلومتری دارد.

ساعت کاری مرز رازی: ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰ (به وقت ایران) در نیمه اول سال و ۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در نیمه دوم سال

++ البته پایانه های مرزی دیگری نیز در برابر شما قرار دارد که با استفاده از آن ها می توانید وارد کشور ترکیه شوید؛ اما استفاده از آن ها دلیلی منطقی ندارد، مگر آن که بخواهید پیش از وان، به شهرهای دیگری چون ترابزون سفر کنید.

دیگر مرزهای مشترک ایران و ترکیه عبارت اند از: ۱- مرز بازرگان ۲- مرز سرو

۱- مرز بازرگان بزرگ ترین و مهم ترین مرز، برای سفر به ترکیه بوده و انتخاب بسیاری برای خروج از کشور است. این پایانه امکانات مناسبی دارد و در شمال آذربایجان غربی و نزدیکی شهر ماکو قرار گرفته است.

ساعت کاری: ۲۴ ساعته

فاصله تا ترابزون: ۵۸۰ کیلومتر

۲- مرز سرو نیز در استان آذربایجان غربی قرار گرفته و در نزدیکی شهر سرو، یکی از شهرستان های ارومیه است.

ساعت کاری: ۲۴ ساعته

فاصله تا ترابزون: ۷۸۴ کیلومتر

++ خوب است بدانید که مرزهای زمینی همیشه و در تمام روزها باز بوده و هیچ گاه تعطیلی نارند.

۱) وسایل حمل و نقل عمومی

برای سفر به وان چندین راه پیش روی شماست:

در مجموع هزینه هر یک از این مسیرها عبارت اند از:

۱- مسیر تهران - خوی - وان

همان طور که اشاره شد، نزدیک ترین شهر به مرز رازی شهرستان خوی است. اگر ساکن تهران هستید، به راحتی و با اتوبوس می توانید خود را به شهر خوی برسانید. پس از آن می توانید با ون های موجود یکراست به سوی وان بروید. راه دیگر آن است که ابتدا به مرز رفته و از مرز با سواری جداگانه ای، خود را به وان برسانید.

بلیت اتوبوس یک طرفه تهران - خوی: ۳۲۰۰۰ تومان تا ۵۴۰۰۰ تومان

کرایه ون های خوی - وان: حدود ۴۰۰۰۰ تومان

۲- مسیر تهران - خوی - مرز رازی - وان

بلیت اتوبوس یک طرفه تهران - خوی: ۳۲۰۰۰ تومان تا ۵۴۰۰۰ تومان

هزینه تاکسی خوی - مرز رازی: حدود ۲۵۰۰۰ تومان

هزینه ون های مرز رازی تا شهر وان: ۲۰ لیر ترکیه (معادل ۳۷,۴۲۰ تومان)

۳- مسیر تبریز - وان

خوب است بدانید که از تبریز می توانید به شهر وان دسترسی پیدا کنید. خود را از هر شهری که هستید به تبریز برسانید و سپس با استفاده از ون های موجود در این شهر، مستقیم به وان بروید.

هزینه ون های تبریز - وان: حدود ۷۰۰۰۰ تومان

۴- مسیر تبریز - خوی - وان

اگر همچنان تبریز شهری است که می خواهید از آن به سوی وان حرکت کنید؛ اما ترجیح می دهید هزینه ها را کاهش دهید، ابتدا خود را با اتوبوس یا قطار به شهر خوی برسانید و سپس باقی راه را با استفاده از ون، یا ترکیب تاکسی و ون طی کنید.

بلیت یک طرفه قطار تبریز - خوی: حدود ۱۰۰۰۰ تومان

بلیت یک طرفه اتوبوس تبریز - خوی: حدود ۱۰۰۰۰ تومان تا ۱۲۰۰۰ تومان

هزینه تاکسی خوی - مرز رازی:حدود ۲۵۰۰۰ تومان

هزینه ون های مرز تا شهر وان: ۲۰ لیر ترکیه (معادل ۳۷,۴۲۰ تومان)

* هوایی + زمینی

اگر در یکی از استان های مرکزی، جنوبی و یا شرقی کشور زندگی می کنید، بهترین راه این است که ابتدا خود را به یکی از دو شهر تبریز و یا ارومیه برسانید. اگر تبریز انتخاب شماست، باقی راه را می توانید با استفاده از مسیرهای گفته شده در بالا طی کنید. اگر هم ارومیه انتخاب شماست، امکان آن را دارید تا برای رسیدن به شهر خوی، از اتوبوس ها استفاده کنید.

هزینه بلیت یک طرفه اتوبوس های ارومیه - خوی: حدود ۷۰۰۰ تومان

۲) ماشین های شخصی

برای آن که بخواهید با ماشین شخصیِ خود به وان سفر کنید، پیش از خروج از کشور نیاز است برای چندین مورد هزینه کنید:

۱- هزینه گواهینامه بین المللی یک ساله: ۱۰۹۰۰۰ تومان

۲- هزینه پلاک بین المللی: ۳۲۸۰۰۰ تومان

۳- دفترچه مالکیت یا کارت مالکیت خودرو: ۱۰۰۰۰۰ تومان

۴- برچسب CD و IR: برابر با ۴۴۰۰ تومان

۵- هزینه عوارض خروج از کشور به صورت زمینی: ۲۵۰۰۰ تومان

۶- هزینه کاپوتاژ یا مجوز خروج از کشور: ۱۸۰۰۰ تومان

۷- بیمه ۱۰ روزه ماشین: ۷۵۰۰۰ تومان تا ۱۰۰۰۰۰ تومان

+ می توانید عوارض خروج از کشور را در شعب بانک ملی سراسر کشور بپردازید تا به هنگام خروج از کشور و لب مرز معطل نشوید.

+ برای کاپوتاژ ماشین باید به گمرک شهر خود یا مرکز استان مراجعه کنید.

+ کاپوتاژ ماشین اعتباری یک ساله دارد و اگر قبلا کاپوتاژ داشته اید و می خواهید برای تمدیدش اقدام کنید نیازی به گرفتن برچسب IR و پلاک ندارید.

+ اگر قبلا هم به ترکیه سفر کرده اید و از سفر پیشین شما با ماشین، هنوز سه ماه نگذشته است؛ عبور از مرز با باک پر به معنای قاچاق سوخت برداشت می شود و در این زمان شما باید پول بنزین موجود در باک تان را با نرخ ترکیه بپردازید.

نکاتی درباره بیمه ماشین، پیش از خروج از کشور

گرفتن بیمه ماشین یکی از ارکان مهم برای خروج خودرو از کشور است. برای تهیه آن چند راه پیش رو دارید.

۱- اگر می خواهید کار بیمه را به لحظات آخر موکول نکرده و از وقت خود به خوبی استفاده کنید، می توانید با شعب بیمه در مرز بازرگان تماس گرفته و پس از هماهنگی های لازم، هزینه را برای آن ها واریز کنید. کارکنان بیمه، بیمه نامه را با پست پیشتاز برای شما ارسال می کنند.

۲- اگر از مرز بازرگان خارج می شوید، می توانید بیمه را در شعبات بیمه آن جا و حداکثر ظرف یک ساعت تهیه کنید.

۳- اگر می خواهید از مرز رازی از کشور خارج شوید، معطلی بسیار و هزینه بیشتری در انتظار شماست. حداقل نصف روز منتظر می شوید و گاه باید شب دوباره به خوی برگشته و فردا صبحش دوباره برای دریافت بیمه نامه مراجعه کنید.

۴- می توانید از بیمه آکسای ایران استفاده کنید که برای دریافت آن باید به شعب مرکزی بروید و هزینه ای در حدود ۷۵ هزار تومان برای ۱۵ روز بپردازید.

۵- اگر در مرز هستید و تازه به فکر بیمه نامه افتاده و همچنین همراهی دارید، همراه شما می تواند از مرز خارج شده و بیمه را از ترکیه دریافت کرده و برای شما بیاورد.

۶- می توانید از رانندگان ترانزیت و یا افرادی که به ترکیه رفت و آمد دارند، بخواهید که بیمه نامه را برای شما در ترکیه بگیرند.

آشنایی با فرهنگ غذایی ترکیه

ویژگی های فرهنگی امپراتوری عثمانی تاثیر شگرفی را در غذاهای ترکیه گذاشته است و این مساله در کنار قدرت صنعت گردشگری این کشور، باعث شده تا نام غذاهای ترکیه به عنوان یکی از برجسته ترین و اشتها آورترین غذاهای جهان مطرح شوند. میراث غذایی عثمانی در نتیجه ترکیب انواع شیوه های پخت و پز و مواد اولیه غذاها در آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه، مدیترانه و بالکان به وجود آمده و ساختاری چند فرهنگی دارد.

به دلیل استفاده فراوان از سبزیجات و ماهی تازه و روغن زیتون غذاهای این کشور از غذاهای غنی جهان نیز به حساب می آیند. مواد پرکاربرد در غذاهای ترکی مواردی چون گوشت، سبزیجات و حبوبات را شامل می شوند و به دلیل استفاده از غذاهای آبکی و خورش، مصرف نان نیز در این کشور بالاست

عضویت در خبرنامه